SVE ŠTO TREBA DA ZNATE PRILIKOM IZBORA SOBNIH VRATA
POZOVITE NAS

SVE ŠTO TREBA DA ZNATE PRILIKOM IZBORA SOBNIH VRATA

20. Januar 2022.

Kada kupovina sobnih vrata dođe na red, kupci su često u nedoumici za koji tip vrata da se odluče, da li će se taj dizajn adekvatno uklopiti u enterijer njihovog doma ili poslovnog prostora, naročito ako nemaju previše iskustva ili talenta za dizajn.

Naš savet je da ne žurite, već da se izboru vrata koja će upotpuniti vaše prostorije detaljno posvetite. Imajte na umu i budžet, stil koji dominira vašim domom i još neke detalje koje treba da znate kada krenete u kupovinu ovog važnog činioca vašeg enterijera.


Koju boju sobnih vrata treba da odaberete?

Vrata za prostorije u vašem stanu, pre svega, treba da birate na osnovu stila koji dominira svakom tom prostorijom. Da li je to minimalistički enterijer, bez mnogo detalja? Ili rustičan stil koji odiše toplinom? To je prvo što treba da imate na umu kada se odlučujete za dizajn, tip, ali i boju vrata.

Ukoliko vrata treba da ukrase manje prostorije, sa niskim plafonima ili manjim prozorima, najbolje je izrabrati modele svetlijih boja, jer ćete na taj način prostor vizuelno proširiti. Tamne boje vrata pogodne su za veće i prostrane sobe, čiji su zidovi svetlijih tonova.

U našoj ponudi možete pronaći vrata od medijapana svetlijih i tamnijih tonova, koji je presvučen CPL laminatnom folijom, što ih čini površinama koje imaju veći stepen zaštite od različitih oštećenja.

Kada je reč o tipovima vrata koje nudimo, možete birati između kliznih, dvokrilnih vrata, vrata sa staklenim panelima ili staklenim otvorima. Svaki od ovih tipova dostupan je u više boja i varijantama SOLID i STRONG.

Pored materijala, vodite računa i o bravama, ali i o šarkama, koje će se adekvatno uklopiti sa tipom vrata koji ste odabrali.

Uz sva sobna vrata iz naše ponude odlično ide magnetna brava AGB minimalističkog dizajna, koja omogućava precizno i bešumno zatvaranje. Kada je reč o šarkama, naš tim bira brodske šarke (ugrađuju se po tri šarke), koje imaju kuglična ležišta velike nosivosti. 

 

Birajte vrata koja su laka za održavanje

Ako ste bar jednom u životu čistili vrata, znate koliko je njihovo održavanje težak sport! U zavisnosti od materijala od kojh su napravljena, vrata mogu biti i te kako teška za održavanje, naročito kada govorimo o onima koja se nalaze u kuhinji ili trpezariji.

Da ne bi došlo do oštećenja i habanja, naša preporuka su vrata od medijapana sa CPL laminatnom folijom, koja je otporna na grebanje, habanje, cigarete i kućnu hemiju. Dovoljno je samo povremeno ih prebrisati vlažnom krpom, te su zbog toga zahvalan i mnogo dugotrajniji izbor od nekih drugih materijala.

Površina vrata otporna je i na paru, što ovaj model čini savršenim i za kupatila.

 

Birajte najbolji odnos cene i kvaliteta

Iako je na tržištu dostupan veliki izbor sobnih vrata izrađenih od različitih materijala, što samim tim i raspon cena čini većim, naša preporuka je da se ipak odlučite za vrata od medijapana presvučena folijom, jer garantuju najbolji odnos cene i kvaliteta.

Zahvaljujući ovim vratima imaćete savršenu (zvučnu) izolaciju u svakoj prostoriji svog doma ili kancelarije, a nećete morati da razmišljate o njihovoj dugovečnosti, jer je ona zagarantovana.

Kontaktirajte nas - tu smo da vam pomognemo da napravite najbolji izbor za vaš enterijer i pomognemo vam prilikom ugradnje!